divendres, 2 de maig del 2014

Els vinagres FORVM presents al concurs de Millor Cuiner Jove de Catalunya 2014

El passat dimecres 30 d'abril es va celebrar a l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol, el XXVIII Concurs de Cuina Jove de Catalunya, edició que ha girat plenament entorn a la cuina del vinagre, amb la presència dels nostres vinagres Forvm, i amb el xef Paco Pérez com a convidat estrella (cap de cuina del Restaurant Miramar de Llançà (2 estrelles Michelin), i responsable dels restaurants Enoteca de l'Hotel Arts de Barcelona (2 estrelles Michelin) i 5 by Paco Pérez a Berlín).


Paco Pérez va presidir el jurat que atorgaria el premi al Millor Cuiner Jove de Catalunya 2014, al costat de Ramon Serra (President del Consell de Direcció de l’EUHT StPOL, Joan Ras (President de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia), Lluís Tusell (Director de la revista gastronómica digital “7canibales.com”, Josep Vilella (Gastrònom i membre del grup “5 a taula” de La Vanguardia), Joaquim Majó (Representant de l’Universitat de Girona) i Albert Roca (Director comercial i administrador de Vinagres FORVM de Cellers Avgvstvs Forvm).

D'entre més de 80 participants, els 10 finalistes van presentar les seves propostes, totes elles amb vinagres Forvm com a ingredient en comú.

- Premi absolut: Josep Muñoz, de l’escola Joviat amb el plat “Pera al vi-nagre”. Muñoz també va rebre el Premi a la destresa i millor tècnica d’elaboració.


- Premi a la imaginació i creativiat: Macià Bagur, de l’EUHT StPOL amb el postre “La dolça maduixera chardonnay”.


- Premi a la millor presentació: Xavi Romero, de l’IES Cavall Bernat (Terrassa), amb el plat “Ceviche de llobarro”, entregat per Montserrat Garrido, alcaldessa de Sant Pol de Mar.



- Premi a la millor aplicació del vinagre: Lee Dong Hyeok, de l’EUHT StPOL amb el plat “Gambas con algas y verduras encurtidas”.



Un cop entregats els guardons, el xef i President del Jurat, Paco Pérez, va fer una petita demostració en un anfiteatre ple de gom a gom, en què estudiants, professors i nosaltres mateixos, vàrem quedar meravillats amb les tècniques i noves maneres de cuinar el vinagre. Sense cap mena de dubte, els professionals del país i la seva creativitat mai deixen de sorprendre'ns, demostrant-nos que encara no hem assolit ni de bon tros el sostre de vidre en les elaboracions amb vinagre.


Aprofitem per agraïr a l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol, al seu professorat i equip i als alumnes, el tracte rebut i les emocions viscudes. Moltes gràcies de nou a Paco Pérez, per la seva confiança durant tants anys. És un plaer estar envoltats de professionals de tan alt nivell.

Us deixem amb una galeria d'imatges, cortesia de l'EUHT.

Adrián Cea Rodríguez- Composición de verdurasAlba Grau- Tataki de atún escabechadoEnric Almagro-Pa de pesicFerran Salas- Verat en escabetx cítricJosep Muñoz-Pera al vi_nagreLee Dong Hyeok-Gambas con algasLucas Vazzana-Pollastre a la vinagreta, polentaMacià Bagur- La Dolça Maduixera ChardonnayMohamed Quauch- Semifrío de vinagre y papayaXavi Romero-Ceviched de LlobarroJurat a la cuina_1Jurat a la cuina_2Jurat a la cuina_3Jurat a la cuina_4Jurat a la cuina_5Jurat a la cuina_6Jurat XXVIII Concurs Cuina Jove CatPera al Vi-NagreConcursants XXVIII Concurs Cuina Jove CAT.Guanyadors XXVIII Concurs Cuina Jove CATPaco Perez-0Paco Perez- Jornada Gastron._1Paco Perez-Jornada Gastron._2Paco Perez-Jornada Gastron._3Paco Perez-Jornada Gastron._4

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada